Binecuvântare de lucrări la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Bretea Română


Sâmbătă, 4 noiembrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire și înfrumusețare realizate la exteriorul și interiorul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Bretea Română a parohiei Ocolișu Mare, Protopopiatul Hațeg. În continuare Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi. De asemenea, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru ctitorii bisericii, trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat că slujbele de aducere aminte și de pomenire a celor trecuți la cele veșnice sunt rugăciuni prin care îi cerem lui Dumnezeu să îi așeze în odihna cea veșnică pe cei plecați dintre noi, dar aceste slujbe sunt și o mărturisire a credinței în înviere și în viața cea veșnică, în Împărăția lui Dumnezeu.

Pentru osteneala depusă în vederea renovării locașului de închinare Preotul paroh Dorin Sorin Tiroi a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO