Binecuvântare arhierească în parohia Vâlcele


În Duminica a 24-a după Rusalii, 29 octombrie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba de sfințire a picturii bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Vâlcele, Protopopiatul Hațeg, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie. În timpul slujbei, la momentul rânduit, Părintele diacon Vasile Iulian Gheorghiulescu a fost hirotonit întru preot pe seama bisericii „Sfânta Treime” din orașul Petrila, Protopopiatul Petroșani.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a rostit omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici, despre vindecarea femeii bolnave de 12 ani și despre învierea fiicei lui Iair, explicând că încredințarea vieții noastre în mâna lui Dumnezeu este esențială deoarece doar la El toate sunt cu putință.

Pentru implicarea în lucrările de împodobire cu pictură a locașului de cult, Preotul paroh Alexandru Vlad a fost hirotesit sachelar, iar fostul preot paroh Claudiu Sava și credincioșii au sprijinit aceste lucrări au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO