Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Luncoiu de Sus a fost târnosită


Luni, 2 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit, împreună cu Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, și cu soborul de preoți și diaconi, slujba de târnosire a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Luncoiu de Sus, Protopopiatul Brad. În continuare a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a vorbit despre continuarea lucrării de zidire și de sfințire a bisericii de zid printr-o permanentă lucrare de restaurare și îmbunătățire a vieții sufletești, împlinită prin rugăciune și prin păzirea poruncilor lui Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat credincioșilor prezenți că locașul de închinare este cer pe pământ și loc în care omul se sfințește prin participarea la sfintele slujbe și, mai ales, la Sfânta Liturghie. Preasfinția Sa a hirotesit apoi întru iconom pe Preotul paroh Alexandru Răzvan Marian ca răsplată a implicării în finalizarea lucrărilor la lăcașul de cult. Preotul pensionar Ioan Birău și credincioșii implicați în construcția și pictarea bisericii au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO