Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Totia a fost târnosită


În Duminica a patra după Rusalii, 18 iulie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit împreună cu Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în filia Totia a parohiei Simeria Veche, Protopopiatul Orăștie, alături de un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate a fost târnosită, iar apoi a fost săvârșită Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a explicat câteva aspecte din rânduiala târnosirii lăcașului de cult, iar apoi, făcând referire la pericopa evanghelică citită în această duminică la Sfânta Liturghie, a vorbit despre credința și smerenia sutașului, care, deși era de alt neam, îi cere Mântuitorului să îi vindece sluga zicând numai cu cuvântul, încât Hristos laudă credința acestuia. Din dialogul Mântuitorului Iisus Hristos cu sutașul, observăm că acesta nu era doar smerit, ci și că își iubea aproapele – servitorul – și că era rugător. În finalul cuvântului, Preasfinția Sa a îndemnat să luăm ca model de rugăciune pe acest sutaș, având dragoste către aproapele nostru, la fel ca sutașul pentru servitorul său, smerenie multă și credință puternică.

La finalul slujbei, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire preotul paroh Alexandru Dascălu a fost hirotesit iconom, iar credincioșii implicați mai activ în renovarea lăcașului de cult au primit gramate de mulțumire.


GALERIE FOTO