Continuitate, spiritualitate și joc


Copilăria este un timp fără ceas, timpul trăirilor intense și al cunoașterii.

În data de 10 iulie 2021, în urma obținerii locului III la concursul ,,Biserica – familia românilor de pretutindeni”, premiul constând în suma de 1000 lei primită din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei, tinerii parohiei Deva IV, coordonați în cadrul proiectului de Pr. Sorin Popescu, susținut de D-na Ing. Năznean Malgalina Dumitra și de D-șoara Dr. Carașca Andreea, au avut parte de o excursie în care au trăit momente de rugăciune, joc și istorie.

În prima parte a excursiei s-a vizitat Mănăstirea Cucuiș unde tinerii au rostit o rugăciune, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, după care au asistat la o adevărată lecție de istorie în cetatea Sarmizegetusa Regia, iar la final au urmat la Costești jocurile și plimbările cu minicarul.

Mulțumind Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, pentru premiul acordat, și Părintelui Protopop Petru Costa pentru susținere, tinerii grupei de cateheză s-au întors acasă cu amintiri frumoase, îmbogățiți duhovnicește și cu dorința de a se mai implica în astfel de proiecte.

Pr. Sorin Popescu


GALERIE FOTO