Biserica „Buna Vestire” din satul Ciungani a fost târnosită


Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit sâmbătă, 12 noiembrie 2022, biserica cu hramul „Buna Vestire” din filia Ciungani a parohiei Prăvăleni din Protopopiatul Brad. Lăcașul de cult a fost construit din lemn în jurul anului 1600 și a fost îmbodobit cu pictură în două etape, Sfântul Altar și catapeteasma în anul 1688, iar naosul în anul 1742, în prezent fiind încadrat în lista monumentelor istorice. După slujba târnosirii a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Arhipăstorul hunedorean împreună cu soborul de preoți și diaconi, iar apoi slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la cele veșnice

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat semnificația gesturilor liturgice din rânduiala târnosirii lăcașului de cult, arătând că prin această slujbă biserica devine scară prin care cerul se unește cu pământul, deoarece aici coboară harul cel sfințitor peste credincioșii care se roagă și se ostenesc pentru a dobândi viața veșnică în împărăția lui Dumnezeu.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește Preotul paroh Daniel Dobra a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați în activitățile parohiei au primit acte de cinstire. Din partea Consiliului local al Comunei Vața de Jos și a credincioșilor din satul Ciungani Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a primit o Plachetă de excelență.


GALERIE FOTO