Zi de sărbătoare în satul Luncșoara


În Duminica a 25-a după Rusalii, 13 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din filia Luncșoara, parohia Visca, Protopopiatul Deva, iar apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul slujitor.

Rostind omilia pericopei evanghelice a acestei duminici, despre pilda samarineanului milostiv, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat că prin această parabolă Mântuitorul Iisus Hristos ne arată ca avem datoria de a-l sluji pe aproapele nostru, indiferent cine ar fi el, binele fiind o lucrare pe care ne-o cere Dumnezeu și care trebuie împlinită în orice moment și față de oricine. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit despre lucrarea deosebită și rodnică desfășurată în Biserica lui Hristos de către Sfântul Ioan Gură de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului, pomenit în această zi.

Preotul paroh Adrian Crișan-Pantea a fost hirotesit iconom ca urmare a ostenelii depuse în vederea renovării locașului de cult, iar credincioșii implicați în lucrările de restaurare și înfrumusețare au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO