Biserica din satul Coșești a fost târnosită


În Duminica a 17-a după Rusalii, 18 februarie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” din filia Coșești a parohiei Lăpugiu de Jos din Protopopiatul Deva. În continuare Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi. De asemenea, a fost oficiată slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu și ctitorii bisericii, trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, vorbind despre pericopa evanghelică a acestei Duminici, a explicat că prin dialogul cu Mântuitorul Iisus Hristos femeia cananeeancă ne oferă un model de credință autentică și de stăruință în viața duhovnicească.

La final Preasfinția Sa a înmânat mai multe gramate de cinstire Preotului paroh Iulian Mezdrea, slujitorilor Sfântului Altar și credincioșilor implicați în lucrările de renovare și înfrumusețare ale locașului de închinare.


GALERIE FOTO