Biserica din satul Ohaba a fost târnosită


În Duminica a cincea din Post, 10 aprilie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba târnosirii bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din filia Ohaba a parohiei Lăpugiu de Jos, Protopopiatul Deva, sfințind și noua troiță din curtea lăcașului de cult, monumentul eroilor și un nou clopot. În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul slujitor. Părintele diacon Gelu Muntean a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Valea Sângeorgiului, cu filia Strei-Săcel, din Protopopiatul Orăștie.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, tâlcuind pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, despre cererea fiilor lui Zevedeu, a explicat că singura cale de a fi în cinste și de a dobândi har de la Dumnezeu este calea smereniei și a răbdării, un exemplu în acest sens fiind viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca – pomenită în această duminică.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire Preotul paroh Iulian Mezdrea a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați în renovarea lăcașului de cult au primit gramate de cinstire.


GALERIE FOTO