Biserica din satul Panc-Săliște a fost târnosită


Sâmbătă, 4 iunie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din filia Panc-Săliște a parohiei Panc, Protopopiatul Deva. În continuare, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi, în timpul căreia Părintele diacon Ilie-Liviu Iovănescu a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” – Sâncrai din cadrul Protopopiatului Orăștie.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat că prin slujba de sfințire biserica devine cer pe pământ, loc în care oamenii sunt chemați să înalțe rugăciuni de slavă și de mulțumire lui Dumnezeu, dar și rugăciuni pentru a primi ajutor în necazuri și suferințe.

La finalul Sfintei Liturghii, Preotul paroh Viorel Vișovan a fost hirotesit sachelar, ca urmare a activității desfășurate în vederea renovării lăcașului de cult, iar credincioșii implicați în lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO