Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Șesuri a fost resfințită


Sâmbătă, 7 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a resfințit biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din filia Șesuri, parohia Curechiu, Protopopiatul Brad, iar apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu, pentru preoții slujitori ai bisericii și pentru ctitorii acesteia, trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, făcând referire la slujba de sfințire a picturii sfântului locaș, a explicat că icoanele ne descoperă prin imagini Împărăția Cerurilor, iar sfinții zugrăviți în icoane nu sunt doar mijlocitori și ajutători pentru cei ce îi cheamă în rugăciuni, ci sunt și mărturie a modului despre cum trebuie să ne trăim viața pentru a dobândi mântuirea sufletelor.

Pentru osteneala depusă în vederea renovării și împodobirii cu pictură a bisericii Preotul paroh Călin Cioara-Trif a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioșii implicați în aceste lucrări au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO