Zi de sărbătoare în parohia Hășdău


În Duminica a 20-a după Rusalii, 8 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a resfințit biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Hășdău, Protopopiatul Deva. În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi. De asemenea, a fost oficiată slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie, întâiul Arhipăstor al eparhiei Devei și Hunedoarei, preoții slujitori ai lăcașului de cult și ctitorii acestuia trecuți în veșnicie.

Omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici – învierea fiului văduvei din Nain – a fost rostită de Preacuviosul părinte arhimandrit Andrei Coroian, vicar administrativ al Centrului Eparhial din Deva.

În cuvântul de învățătură adresat la finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat că pericopa evanghelică a acestei Duminici ne arată că plecarea din această lume nu înseamnă moarte, ci este o trecere din această viață într-o altă formă de existență, veșnică, însă pregustarea bucuriei vieții veșnice începe de pe pământ, prin comuniunea cu Hristos cel răstignit și înviat, prezent cu Trupul și Sângele Său la fiecare Sfântă Liturghie.

Preotul paroh Ștefan Petrean a fost hirotesit iconom-stavrofor, ca răsplată pentru osteneala depusă în vederea consolidării și înfrumusețării bisericii, iar credincioșii implicați în aceste lucrări au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO