Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Runcu Mare a fost târnosită


În Duminica a patra după Paști, 7 mai 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au oficiat rânduiala târnosirii bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Runcu Mare, parohia Lelese, Protopopiatul Deva. În continuare ierarhii hunedoreani au săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură, făcând referire la pericopa evanghelică a acestei duminici – despre minunea vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a explicat credincioșilor prezenți că păcatele pot atrage în viața omului diferite boli și slăbiciuni, însă Dumnezeu ne oferă șansa vindecării trupești și sufletești prin mărturisire curată și sinceră înaintea preotului duhovnic și prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit la finalul slujbei un cuvânt despre importanța lăcașului de cult pentru comunitatea parohială, biserica fiind locul în care credincioșii se adună pentru a cere de la Dumnezeu binecuvântare, ajutor și sprijin în necazurile și încercările din această viață. Preasfinția Sa a hirotesit întru iconom pe Preotul paroh Atanasiu Pop, ca răsplată pentru osteneala depusă în renovarea lăcașului de cult, iar credincioșii implicați în restaurarea bisericii și amenajarea capelei mortuare au primit acte de cinstire.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de sfințire a noii capele mortuare din localitate.


GALERIE FOTO