Biserica şi Şcoala, parteneriat în timpul vacanţei la Parohia Aurel Vlaicu

EPDH-09.07.2015-4Cu toate că ne aflăm la început de vacanţă, Biserica şi Şcoala continuă să-şi dea  mâna prin activităţile derulate în Centrul social-cultural şi de misiune ortodoxă “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”  al Parohiei Ortodoxe Aurel Vlaicu, sub îndrumarea  P.C. Pr. Paroh  Avram  Daniel.

Astfel,  56 de participanţi, elevii şi cadrele didactice Gyori Iosif şi Gridan Claudia, însoţiţi de părintele Avram Daniel, au  pornit într-un  pelerinaj oferit gratuit de către Consiliul Parohial la Mănăstirea  Prislop, urmat fiind de o vizită la Castelul Corvinilor şi Grădina Zoologică din  Hunedoara. Prin acest pelerinaj s-a dorit motivarea şi stimularea copiilor de a rămână aproape de Sfânta Biserică, căci credinţa nu cunoaşte vacanţă, întreaga activitate constituind  momente de bucurie  şi  înălţare duhovnicească dar  şi prilej de relaxare.

O altă mărturie a legăturii dintre Şcoală şi Biserică în comunitatea din care s-a ridicat eroul Aurel Vlaicu, o reprezintă activitatea din 28 iunie 2015, când  60 de elevi între 6 – 18 ani,  împărţiţi pe 4 grupe de vârste, au participat la cea de-a II- a ediţie a „Crosului Icarului din Binţinţi”, organizat de parohia Aurel Vlaicu în parteneriat cu Colegiul Tehnic Agricol “Alexandru Borza” Geoagiu – Şcoala Primară clasele I-IV din Aurel Vlaicu, cu sprijinul  financiar al unor „fii ai satului”, Ioan şi Iosif Bota. Activitatea a avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos prin mişcare. La sfârşitul crosului, toţi cei 60 de paricipanţii au primit diplome, medalii, tricouri şi dulciuri.

„A educa înseamnă a purta de grijă de copii şi tineri în ceea ce priveşte curăţenia sufletească şi buna cuviinţă, a-l creşte pe copil moral, om drept, a-l creşte în evlavie… a forma un atlet pentru Hristos, pe scurt, a te îngriji de mântuirea sufletului lui.” (Sf. Ioan Gură de Aur). Sufletul  copilului este  plin de însuşiri frumoase. Grăitoare în acest sens sunt dorinţa şi bucuria care s-au citit pe chipurile lor cu ocazia participării la manifestările legate de pomenirea pionierului aviaţiei, Aurel Vlaicu, care au constat în participarea la Sfânta Liturghie, slujba parastasului, intonarea Imnului Eroilor, depunerea de coroane şi un minirecital de poezii şi cântece patriotice din Ardeal.

Din acest tablou al activităţilor religioase şi nu numai, la care au participat elevii din Centrul social-cultural „Sfînţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, înscrişi în proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” ,  reiese  în mod cert că aceştia au răspuns chemării  tainice a lui Hristos: „Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi“ (Mt.11,28).

Îndemnul  părintelui coordonator, Pr. Avram Daniel, către elevii din comunitate este acela de a se apropia de Hristos mai ales în aceste zile de vacanţă, principala preocupare a Bisericii fiind aceea de a-i ajuta  să devină oameni credincioşi, drepţi şi curaţi sufleteşte.


GALERIE FOTO