Bursa de studiu Părintele Arsenie Boca – sprijinul Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru elevii merituoși aflați în dificultate


Pentru al șaselea an consecutiv, Episcopia Devei și Hunedoarei oferă elevilor merituoși aflați în dificultate un sprijin financiar lunar, prin intemediul bursei de studiu Părintele Arsenie Boca.

Pentru anul școlar 2018-2019, Episcopia Devei și Hunedoarei oferă elevilor din învățământul preuniversitar un număr de 50 de burse lunare, în valoare totală de 90.000 lei, dintre care 31 de burse din fondurile proprii ale Episcopiei, iar 19 burse prin bunăvoința și generozitatea unor persoane care s-au alăturat demersului Eparhiei hunedorene.

Bursele Părintele Arsenie Boca se acordă în temeiul unei evaluări a situației școlare și familiale, elevilor cu performanțe școlare foarte bune și cu resurse financiare modeste.

Prin acest demers, Episcopia Devei și Hunedoarei susține actul educațional și pregătirea școlară a acelor elevi dornici de a învăța, în pofida situației financiare dificile a familiilor din care provin.