Cea de-a doua zi a simpozionului „Păstori și păstorire în trecutul Bisericii noastre”

EPDH - 26.09.2015-5Sâmbătă, 26 septembrie 2015, în Sala „Europa” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a avut loc a doua zi a simpozionului „Păstori și păstorire în trecutul Bisericii noastre”, simpozion organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.
După ce ziua trecută a avut loc deschiderea festivă a simpozionului, prelegerile au continuat și astăzi având ca moderatori de excepție pe Părintele Academician Prof. Univ. Dr. Mircea Păcurariu și pe Domnul Prof. Univ. Dr. Nicolae Bocșan, fost rector al Universității Babeș Bolyai din Cluj și cunoscut istoric, care au anticipat lucrările conferențiarilor într-un mod viu și captivant, însoțind susținerea unor referate de o calitate și motivare istorică profundă.
La finalul simpozionului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a mulțumit atât celor care au participat prin susținerea de lucrări, dar și celor care s-au arătat interesați în a reitera în dinamismul vieții lor demnitatea și verticalitatea unor personalități istorice ce au influențat în mod vădit buna dezvoltare a trecutului Bisericii noastre dreptmăritoare. De asemenea, Preasfinția Sa a punctat importanța realizării unor astfel de simpozioane în mod constant, spre a trezi conștiința și interesul credincioșilor în asumarea responsabilă a trecutului Bisericii în vederea conștientizării importanței acesteia în progresul lor duhovnicesc.


GALERIE FOTO