Colindători la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei


Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos a fost vestită și anul acesta la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei de către cete de colindători.

Joi, 7 decembrie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost colindat de obștea mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Petrila – Jieț și de părintele prof. univ. dr. Gheorghe Remete împreună cu corul bisericii „Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” din Sebeș, jud. Alba.

Luni, 11 decembrie, la Centrul Eparhial din Deva au poposit trei grupe de colindători de la Grădinița „Patria” din Deva și o ceată de colindători de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” din Hunedoara

Marți, 12 decembrie, au venit să-l colinde pe Preasfințitul Părinte Episcop Gurie studenți din anul II de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, trei grupe de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 „Patria” din Deva și două clase de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva.

Miercuri, 13 decembrie, au venit să colinde la Centrul Eparhial din Deva elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Simion Ștefan” din Alba Iulia, studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, două grupe de la Grădinița „Patria” din Deva, elevi de la Școala Generală din comuna Brănișca, monahi de la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan și un grup de credincioase din localitatea Rusu Bârgăului, jud. Bistrița-Năsăud, împreună cu preotul paroh.

Vineri, 15 decembrie, au venit să-l colinde pe Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, o clasă de la Colegiul Tehnic „D. Hurmuzescu” din Deva, o ceată de colindători din parohia Glodghilești împreună cu preotul paroh, o clasă de la Școala Generală nr. 5 din Deva, trei clase de la Colegiul Național „Decebal” din Deva, două clase de la Școala Generală „Andrei Șaguna” din Deva și beneficiarii Casei de tip familial pentru copii „Sfântul Stelian” din parohia Pui.

Marți, 19 decembrie 2017, la Centrul Eparhial din Deva au colindat mai multe clase de la Colegiul Național-Pedagogic „Regina Maria”, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” și de la Colegiul Național „Decebal”, o ceată de colindători din parohia Dobra, beneficiarii Bursei de studiu „Părintele Arsenie Boca” și Corul „Bâlea Boar” al Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din Brad.

Miercuri, 20 decembrie 2017, au venit să-l colinde pe Preasfințitul Părinte Episcop Gurie artistele de folclor Valerica Ianoși, Mariana Suciu și Viorica Brândușan Lupo, mai multe grupe de la Grădinița „Patria” și de la Grădinița Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, mai multe clase de la Colegiul Național „Decebal” și de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, două clase de la Școala „Andrei Șaguna și preoți din Protopopiatul Hațeg.

Joi, 21 decembrie, la Centrul Eparhial din Deva au colindat mai multe grupe de copii de la Grădinița „Patria” din Deva, clase de elevi de la Colegiul Național-Pedagogic „Regina Maria” și de la Colegiul Național „Decebal” din Deva, cete de colindători de la parohiile Deva IV și Deva X, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Simion Ștefan” de la Alba Iulia, Corul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Orăștie și preoții Protopopiatului Brad.

Vineri, 22 decembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a fost colindat de către obștea Mănăstirii „Schimbarea la Față” – Măgura.

După ascultarea frumoaselor colinde, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie le-a mulțumit cetelor de colindători și i-a răsplătit cu tradiționalii covrigi și cu multe alte daruri.


GALERIE FOTO


Știre actualizată în data de 11 decembrie 2017


Știre actualizată în data de 12 decembrie 2017


Știre actualizată în data de 13 decembrie 2017


Știre actualizată în data de 15 decembrie 2017


Știre actualizată în data de 19 decembrie 2017


Știre actualizată în data de 20 decembrie 2017


Știre actualizată în data de 21 decembrie 2017


Știre actualizată în data de 21 decembrie 2017