Activitate social-filantropică în cadrul Sectorului Social


Vineri, 8 decembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Centrului Eparhial a organizat o activitate pentru un grup de persoane vârstnice și copii.

Această activitate are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice pentru a-și menține statutul de membrii deplini și activi ai comunității, prin participarea la activități realizate împreună cu copii.

Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

În cadrul întalnirii, copii de la Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” din Deva, Corpul 2, sub îndrumarea doamnei profesoare Petronela Luncan, au bucurat sufletul vârstnicilor cu colinde, poezii și cadouri.

La această activitate au participat persoane vârstnice aflate în evidența Sectorului Social, copii de la Colegiul Tehnic „D. Hurmuzescu” din Deva, dar și reprezentanți ai Fundației „Seniorenbetreuung” Deva.

La finalul activității, atât vârstnicii, cât și copii, au primit din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei pachete cu alimente și dulciuri.


GALERIE FOTO