Concert caritabil de Crăciun – „Lumina de la Bethleem”


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, miercuri, 23 decembrie 2020, a avut loc concertul de Crăciun Lumina de la Bethleem, aflat la cea de-a 13-a ediție. Datorită restricțiilor generate de pandemia de Covid 19, anul acesta concertul s-a desfășurat fără public, în sediul Centrului de tineret Orthocaffe din Deva şi a fost transmis live pe Facebook prin bunăvoința și priceperea părintelui Mircea Mihuleț, inspector media al Episcopiei Devei și Hunedoarei și s-a bucurat de prezența a peste 2000 de spectatori online, pe paginile de internet @PreotRaduIoanTrifon şi @MediaIndependentTelevision, dar şi pe paginile personale ale celor care au distribuit acest eveniment din proprie inițiativă. De asemenea, spectacolul a fost preluat şi de televiziunile Nașul TV România, Nașul TV Canada și InfoHD.

Ca și la edițiile anterioare, prima parte a concertului a fost susținută de părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind o cateheză muzicală despre semnificația praznicului Nașterii Domnului, punctată de interpretarea mai multor piese muzicale, compoziții proprii și preluări din repertoriul românesc. Ultima parte a concertului a fost rezervată cântecelor de Crăciun, dar nu numai, în variantă folk și pop-rock, interpretate de Ioan Trifon, Filip Trifon, Alin Gheju și Pr. Radu Trifon.

Ca de fiecare dată, concertul a avut și un scop caritabil, s-au strâns donații în bani pentru ajutorarea lui Alexandru Onofrei, un băiețel în vârstă de doar 7 ani din orașul Hunedoara, care suferă de paralizie cerebrală și are nevoie de mai multe operații costisitoare. În avanpremiera anului omagial 2021, care este dedicat pastorației românilor din diaspora, concertul a fost transmis și în câteva dintre comunitățile românești din Canada și Statele Unite ale Americii, cărora le mulțumim pentru prezență și pentru donațiile făcute.

De asemenea, pe această cale organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați în susținerea și promovarea acestui eveniment: preot Mircea Mihuleț și Media Independent TV – filmare și transmisie live, Ovidiu Miheț și Bell Sound Studio – sonorizare și lumini, Radu Moraru – Nașul TV România, Felicia Popa şi Claudiu Scrieciu – Nașul TV Canada, Petru Meszaros – InfoHD, Ana Horvat – Anix Events, dar și tuturor celor prezenți on -line, care prin bunăvoința și dărnicia lor au adus mângâiere și bucurie micuțului Alexandru Onofrei și părinților acestuia prin sumele de bani donate, dorindu-le tuturor Sărbători Binecuvântate și un An Nou cu multe împliniri și bucurii.


GALERIE FOTO