Concerte catehetice şi caritabile de Crăciun – Lumina de la Bethleem şi La poarta Crăciunului


Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, sâmbătă, 17 decembrie 2022 a avut loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva concertul de Crăciun Lumina de la Bethleem, aflat la cea de-a 16-a ediție. Organizat în parteneriat cu Centrul Cultural şi cu Primăria Municipiului Deva, concertul a fost transmis şi live pe Facebook prin bunăvoința și priceperea părintelui Mircea Mihuleț, inspector media al Episcopiei Devei și Hunedoarei și s-a bucurat de prezența multor spectatori online, pe paginile de internet @PreotRaduIoanTrifon şi @MirceaMihulet, dar şi pe paginile personale ale celor care au distribuit acest eveniment din proprie iniţiativă. De asemenea, spectacolul a fost preluat şi de televiziunea InfoHD.

Prima parte a concertului a fost susţinută de invitaţii părintelui Radu Trifon, corul de copii aflaţi sub îndrumarea părintelui Nicolae Vlad şi solistele Lorena Foca şi Sorana Moldoveanu. A urmat cateheza muzicală despre semnificația praznicului Nașterii Domnului, „Lumina de la Bethleem”, susţinută de părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Devei și Hunedoarei, punctată de interpretarea mai multor piese muzicale, compoziții proprii și preluări din repertoriul românesc, precum şi piese muzicale diverse: despre Crăciun, despre sensul vieţii, despre dragoste, despre părinţi, etc. Acestea au fost interpretate în variantă folk de „trupa” deja consacrată: solist – Ioan Trifon, percuţie – Filip Trifon, chitară şi chitară bas – Alin Gheju și pian – Radu Trifon.

Ca de fiecare dată, concertul a avut și un scop caritabil, s-au strâns donații în bani pentru tânara Antonia Apostol, elevă în vârstă de 18 ani la Colegiul Naţional Iancu de Hunedoara, diagnosticată cu limfom Hodgkin şi aflată deja sub tratament medical sever. De asemenea, pe această cale organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați în susținerea şi promovarea acestui eveniment: preot Mircea Mihuleţ – filmare şi transmisie live, Ovidiu Miheţ şi Bell Sound Studio – sonorizare şi lumini, Centrul Cultural Drăgan Muntean din Deva, Primăria Municipiului Deva, Petru Meszaros – InfoHD, dar și tuturor celor prezenți on-line, dorindu-le tuturor Sărbători Binecuvântate şi un An Nou cu multe împliniri şi bucurii.

De asemenea, duminică seara, 18 decembrie 2022, a avut loc la casa de cultură Baru un concert caritabil de colinde intitulat „La poarta Crăciunului” organizat de prof. Gheorghiulescu Iulian. Alături de elevii Școlii de muzică Baru și Școlii Gimnaziale Bănița au interpretat colinde elevi ai Liceului de Arte „Sigmund Toduță” Deva, dar și interpreți de muzică populară. Suma de bani donată de spectatori va fi folosită pentru ajutorarea oamenilor cu nevoi, având ca țintă specială copiii care au nevoie de ajutor.


GALERIE FOTO