Concertul de colinde „Iisus se naște pentru toți” la parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Deva

 


EPDH - Deva IV-58Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în seara zilei de 15 decembrie 2015, credincioșii parohiei cu hramurile ,,Nașterea Maicii Domnului” și ,,Sfinții Martiri Brâncoveni” din Deva au avut bucuria de a fi colindați de aproximativ 300 de copii, veniți în șaisprezece grupuri pentru a vesti marele praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. După slujba vecerniei, părintele Sorin Popescu a rostit câteva cuvinte despre bogăția și frumusețea colindelor noastre ortodoxe, anticipând astfel minunatul concert al tinerilor colindători.

Concertul de colinde a fost organizat de parohie cu sprijinul cadrelor didactice ale Colegiului Tehnic Energetic ,,D. Hurmuzescu” Deva, colegiu alături de care parohia desfășoară împreună, de mai mulți ani, diverse proiecte și activități. Și acest proiect, ,,Iisus se naște pentru toți”, este unul social-educativ inițiat cu paisprezece ani în urmă și are ca scop ajutorarea persoanelor singure, aflate în dificultate materială sau copii aflați în centre de plasament precum cele de la Brănișca, Hunedoara și Deva.

La sfârșitul programului, colindătorii au primit ca răsplată dulciuri, moment în care părintele protopop Petru Costa le-a mulțumit tuturor pentru frumoasele colinde pregătite cu multă dragoste de cei care le-au prezentat.

Pr. Sorin Popescu


GALERIE FOTO