Concertul „Lumina Crăciunului” de la Peștera Bolii de lângă Petroșani


EPDH - Lumina Craciunului - 18.12.2015-30Vineri, 18 decembrie 2015, a avut loc tradiționalul concert de colinde „Lumina Crăciunului”, desfășurat în Peștera Bolii de lângă Petroșani, aflat deja la a VIII-a ediție a sa. La manifestare au participat Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și mulți credincioși hunedoreni veniți să participe la manifestarea devenită deja un reper cultural în Valea Jiului.

Într-o atmosferă deosebită, specifică sărbătorilor de Crăciun, au încântat publicul hunedorean mai multe coruri bisericești, interpreți de muzică populară și grupuri tradiționale de colindători. Astfel, pe scena amenajată în interiorul peșterii Bolii, au cântat maicile de la mănăstirea Diaconești, interpretul de muzică populară din Mărginimea Sibiului, Robert Târnăveanu, corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei și grupul de colindători „Craii de pe Valea Jiului”.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, le-a vorbit celor prezenți despre bucuria prăznuirii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos și despre rostul deosebit al vestirii acesteia prin intermediul colindelor, atât de bine înfiripate în conștiința culturii tradiționale românești. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioșii hunedoreni să fie în fiecare clipă a vieții lor, prin trăirea lor, vestitori ai Domnului nostru Iisus Hristos și ai Bisericii dreptmăritoare.


GALERIE FOTO