Concursul Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” ediția a IV-a

Concursul Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” – ediția a IV-a, 2015 este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios – Centrul pentru Patrimoniu Cultural „Sfântul Constantin Brâncoveanu” și Sectorul Teologic-Educațional ale Patriarhiei Române, în perioada 2 februarie – 21 mai 2015.

În viața Bisericii Ortodoxe Române se constată în ultimii ani interes pentru pictura bisericească, ca expresie a statorniciei în credință a poporului român și a libertății sale de manifestare în planul vieții spirituale.

Obiectivul general al concursului este păstrarea tradițiilor religioase și culturale, prin punerea în valoare a talentelor în pictura bisericească.

Ediția a IV-a a concursului se înscrie între manifestările dedicate anului 2015, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „An omagial al misiunii parohiei și mănăstirii astăzi și An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”.

Puteți obține mai multe informații privind toate detaliile desfășurării concursului în cuprinsul acestei broșuri: Concursul „Icoana ortodoxă – lumina credinței”.