Conferință duhovnicească în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH - 26.11.2015 - Conferinta-10Joi, 26 noiembrie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în Sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, a avut loc o conferință duhovnicească intitulată „Iubirea multora se va răci”, având ca subiect principal provocările și ispitele omului contemporan.

Conferința a vizat provocări actuale la care este supus omul și, mai ales, tânărul contemporan, autorul conferinței, părintele Ștefan Negreanu, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, reușind să sublinieze noile exigențe pe care Biserica ar trebui să și le asume în povățuirea autentic ortodoxă a credincioșilor ei.

Conferința duhovnicească de astăzi este prima manifestare într-o serie de evenimente organizate de Episcopia Devei și Hunedoarei în preajma sărbătoririi hramului Catedralei Episcopale din Deva. Astfel, în data de 4 decembrie 2015, în Sala Europa a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, începând cu ora 17.00, va avea loc un simpozion intitulat „Pătimitori și pătimire în temnițele comuniste”, iar în data de 5 decembrie 2015, în Sala Teatrului de Artă din Deva, începând cu ora 18.00, va avea loc un Concert de colinde intitulat „Miracol pentru suflet” susținut de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului. Toate aceste manifestări vor fi încununate de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, hramul Catedralei Episcopale din Deva, unde Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de arhierei va începe la ora 9.30, răspunsurile liturgice fiind date de către Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului.


GALERIE FOTO