Conferința preoțească de toamnă în Episcopia Devei și Hunedoarei


Joi, 4 octombrie 2018, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva a avut loc conferința de toamnă a clericilor din eparhia hunedoreană.

Conferința, intitulată „Sfânta Liturghie – rugăciune de mulțumire către Dumnezeul vieții mele (Ps. 41, 12)”, a fost susținută de către Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, care a vorbit despre Sfânta Liturghie ca fiind o creație fără sfârșit, un act descoperitor de nepătruns, care le cuprinde pe toate, „cerul și pământul și cele de dedesupt”. Dumnezeiasca Liturghie este o școală a iubirii, centrul întregii lumi; este comuniunea cu Dumnezeu, cu aleșii Lui, vii și adormiți, și cu toți sfinții.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit Părintelui Arhimandrit Zaharia pentru prezența în aceste zile la Deva și pentru conferințele susținute în fața clericilor și credincioșilor hunedoreni.


GALERIE FOTO