Demers cultural-liturgic la Deva și la Brad


În Duminica a V-a după Paști, numită a Samarinencii, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Corala mixtă „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale din Deva dirijată de Preotul Daniel Balea, în colaborare cu Corul „Theotokos” al Parohiei Brad I dirijat de Ioana Macsim, s-au aflat într-un schimb de experiență.

Cele două ansambluri corale au onorat invitația de a oferi răspunsurile liturgice la cele două locașuri de cult din municipiile Deva, respectiv Brad.

În acest sens, Corala mixtă „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale din Deva a fost prezentă în mijlocul credincioșilor din Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Brad I, oferind răspunsurile în cadrul Sfintei Liturghii, iar Corul „Theotokos” al Parohiei Brad I a fost invitat să cânte Liturghia în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva.

Acest demers cultural-liturgic este binevenit pentru mișcarea corală religioasă din zona hunedoreană oferind ocazia de a însufleți și a încuraja perfecționarea și răspândirea cântării religioase. Totodată este și o invitație pentru cei înzestrați, de a se implica în activitatea muzicală bisericească.

Pr. Daniel Balea,

Dirijorul Coralei mixte „Sf. Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale din Deva


GALERIE FOTO