Biserica din satul Teiu a fost târnosită


În Duminica a cincea după Paști, 22 mai 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în parohia Teiu din Protopopiatul Deva, târnosind biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion, Sofronie și Mucenicul Oprea”. În continuare Preasfinția Sa a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit omilia pericopei evanghelice citită în această duminică, despre dialogul Mântuitorului Iisus Hristos cu femeia samarineancă, îndemnând credincioșii să devină mărturisitori și propovăduitori ai credinței în Dumnezeu, asemenea acestei femei care, după ce Îl recunoaște pe Hristos, Îl vestește locuitorilor din cetate încât mulți dintre ei au crezut în El.

La finalul Sfintei Liturghii, pentru implicarea în renovarea lăcașului de cult, Preotul-paroh Bogdan Mihanța a fost hirotesit sachelar. De asemenea, fostul preot paroh Aron Ștaier, preotul Daniel Igna, fiu al satului, și credincioșii implicați în renovarea și înfrumusețarea lăcașului de cult au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO