Denia Canonului Mare la Catedrala Episcopală din Deva

Miercuri, 21 martie 2018, în săptămâna a 5-a a Postului Mare, la ceas de seară, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Denia Canonului Mare la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva.

În rânduiala Deniei din această seară se cântă marele Canon de umilință, compus cu mult meșteșug și scris foarte frumos de către Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Cretei. Acest canon îndeamnă tot sufletul să râvnească și să urmeze, după putere, toate faptele bune ale istoriei Vechiului și Noului Testament, să fugă de toate faptele rele și să alerge totdeauna la Dumnezeu, prin pocăință, prin lacrimi și mărturisire și prin alte fapte plăcute lui Dumnezeu. Tot în rânduiala acestei slujbe se citește și viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, punându-ni-se înainte o mare pildă de umilință, care dă mângâiere celor ce greșesc și păcătuiesc, numai dacă ar voi să se depărteze de cele rele.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a transmis un cuvânt de binecuvântare, îndemnând credincioșii prezenți să-i roage pe Sfântul Cuvios Andrei Criteanul și pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru a dobândi și noi Împărăția Cerurilor.


GALERIE FOTO