Duminica a II-a din Postul Mare în parohia „Buna Vestire” din Deva


EPDH - 27.03.2016-20Duminică, 27 martie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica parohiei „Buna Vestire” din Deva, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat mulțimii de credincioși prezentă la slujba Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a vorbit despre fundamentul mântuirii noastre, început prin praznicul Bunei Vestiri și prin asumarea de către Maica Domnului a misiunii la care a fost chemată, acceptul ei constituind „începutul mântuirii noastre”. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie credincioși Bisericii și să devină astfel moștenitori ai Împărăției Celei veșnice.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotonia întru diacon a tânărului teolog Ciorîcă Gabriel, pe seama bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din cadrul mănăstirii Crișan.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Marius Ghidarcea, paroh al bisericii „Buna Vestire” și consilier economic în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei, a mulțumit Preasfințitului Părinte Gurie, în numele întregii comunități, pentru bucuria de a sluji Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor deveni.


GALERIE FOTO