Duminica a III-a din Postul Mare la schitul Măgura din județul Hunedoara


EPDH - 03.04.2016-6Duminică, 3 aprilie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Schimbarea la Față” a schitului Măgura din județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre asumarea Crucii, aceasta fiind cea prin care a venit în lume mântuirea, pe ea jertfindu-se Mântuitorul nostru Iisus Hristos spre a ne elibera de sub robia păcatului și a morții. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie apropiați Bisericii lui Hristos, spre a deveni oameni ai Crucii și părtași la bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Bucuria participării la slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii arhierești a fost încununată de săvârșirea de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujbei tunderii în monahism a unei surori din obștea schitului „Schimbarea la Față” – Măgura.


GALERIE FOTO