Duminica a IV-a din Post la Catedrala Episcopală din Deva. Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, au săvârșit Sfânta Liturghie


EPDH_26.03.2017_Catedrala-26Duminică, 26 martie 2017, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie doi ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurați fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor, le-a vorbit credincioșilor despre puterea rugăciunii, plecând de la pericopa evanghelică citită astăzi la Sfânta și Dumnezeiasca Litughie, în care Mântuitorul ne spune că „toate sunt cu putinţă celui ce crede”. De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat ca postul și rugăciunea să fie însoțitorii noștri în urcușul duhovnicesc spre luminatul praznic al Învierii din morți a Domnului nostru Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mulțumit atât Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și al Călărașilor, pentru bucuria prilejuită prin coliturghisire, dar și soborului slujitor și tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.


GALERIE FOTO