Duminica a V-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH-05.07.2015.-88Duminică, 5 iulie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Blăjeni – Criș din Protopopiatul Brad, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și prin osteneala Părintelui Paroh Daniel Ioan Crișan, Biserica a fost înfrumusețată prin lucrări ample de restaurare desfășurate cu ajutorul credincioșilor parohieni și a oamenilor de bună credință. În acest sens, înaintea slujbei Sfintei Liturghii, după rânduiala Bisericii noastre dreptmăritoare, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor săvârșite la restaurarea Bisericii, resfințind lăcașul de cult prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir și prin stropire cu apă sfințită.

După slujba de resfințire a Bisericii a urmat săvârșirea Sfintei Liturghii la care au participat o mulțime de credincioși, veniți să se roage pentru toate binefacerile aduse de Dumnezeu asupra lor. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a amintit celor prezenți că cei doi demonizați din ținutul Gherghesenilor sunt rodul patimilor care i-au împresurat și le-au îndepărtat viața de la făgașul lor existențial spre dobândirea Împărăției Cerurilor și simbolizează pe fiecare dintre noi care ne depărtăm de Hristos prin păcatele și patimile noastre. Preasfinția Sa a pus accent însă și pe iubirea milostivă a Domnului nostru Iisus Hristos, Cel care i-a eliberat pe cei doi de sub robia demonică. De asemenea, Preasfințitul Părinte i-a îndemnat pe toți cei prezenți spre a fi următori lui Hristos și de a fi atenți în viața lor duhovnicească la toate ispitele care pot veni să-i abată de la parcursul lor spre dobândirea vieții celei veșnice.

La momentul potrivit, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotesiei întru sachelar a Părintelui Paroh Daniel Ioan Crișan, în semn de prețuire pentru toată activitatea desfășurată în cuprinsul Parohiei.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a oferit câteva gramate de mulțumire celor implicați mai activ alături de Părintele Paroh Daniel Ioan Crișan în lucrările de restaurare a Bisericii, acesta mulțumind, la rândul lui, atât Preasfințitului Părinte Gurie pentru dragostea de a fi în mijlocul Parohiei, cât și tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a vieții Parohiei.


GALERIE FOTO