Duminica a XXIX-a după Rusalii în parohia „Bunavestire” din Deva


EPDH_15.01.2017_Duminica XXIX dupa Rusalii_Deva II-44Duminică, 15 ianuarie 2017, comunitatea parohiei „Bunavestire” din Deva s-a bucurat de prezenţa în mijlocul ei a doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei si al Harghitei, și Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei. Preasfinţiile Sale au fost înconjurate de un ales sobor de preoţi și diaconi, alături de care au săvârșit slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei si al Harghitei, le-a vorbit credincioșilor prezenţi despre recunoștinţă și despre numeroasele foloase pe care aceasta le aduce oamenilor, în căutarea lor spre mântuirea sufletelor. Cel vindecat, din pericopa evanghelică citită astăzi la Sfânta Liturghie, care s-a întors să aducă mulţumire și slavă Binefăcătorului sãu reprezintă modelul desăvârșit pe care noi, toţi, miluiţi ai dragostei lui Dumnezeu, trebuie să-l urmăm în drumul spre moștenirea Împărăției Cerurilor.

Bucuria comunității parohiei „Bunavestire” din Deva a fost întregită și de săvârșirea de către cei doi ierarhi prezenți a Tainei Sfântului Botez a pruncului Teodor-Dumitru-Zian, cel de-al treilea copil al părintelui Marius Ghidarcea, preot slujitor la parohia deveană și Consilier economic în cadrul Episcopiei Devei și a Hunedoarei.

La final, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mulţumit atât Preasfinţitului Părinte Andrei pentru bucuria de a coliturghisi în mijlocul credincioșilor deveni, cât și tuturor celor prezenţi la Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Bunavestire” din Deva.


GALERIE FOTO