Duminica după Botezul Domnului la biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Hunedoara


EPDH_07.01.2018_Slujire Hunedoara V-14Duminică, 7 ianuarie 2018, zi în care se prăznuiește Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei „Duminica Tuturor Sfinților” din municipiul Hunedoara. Cu acest prilej, a oficiat o slujbă de binecuvântare a noului lumânărar de lângă biserică, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, prorocul care a închis șirul profeților din Vechiul Testament și care a fost înaintemergător al Mântuitorului Iisus Hristos, îndemnând lumea la schimbarea vieții prin pocăință.

La final, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în parohia sa, preotul Ioan Tiric a fost hirotesit iconom-stavrofor. La rândul său, părintele paroh Ioan Tiric a oferit în dar câte o Sfântă Scriptură celor care s-au implicat mai activ în nevoile parohiei.


GALERIE FOTO