Etică și religie în contextul actual de securitate – simpozion științific internațional la Deva


EPDH_17.02.2017_Simpozion_EDH_IPA-6Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Cultural al Centrului eparhial, împreună cu Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA) – Regiunea I Hunedoara, a organizat în data de 17 februarie 2017, o nouă ediție a unui simpozion științific internațional intitulat „Etică și religie în contextul actual de securitate”.

La această a V-a ediție au conferențiat Prof. Univ. dr. Costică Voicu, Președinte al IPA, fost Rector al Academiei de Poliție „Alexandru I. Cuza” din București, Prof. Univ. dr. Tizziano Salvaterra, Profesor la Facultatea de Economie din Trento (Italia) și Rector al Universității Catolice din Tirana (Albania) și Pr. Prof. Univ. dr. Vasile Vlad de la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad. Partea secundă a manifestării a fost rezervată dialogului între partipanții la acest seminar internațional și conferențiarii amintiți.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a transmis celor prezenți un cuvânt duhovnicesc despre relația dintre etică și religie în contemporaneitate, precizând că omul societății de astăzi alunecă cu mare ușurință în dorințe deșarte precum stăpânirea de avuție, de plăcere și de putere. Omul actual are mare nevoie, pentru a rămâne pe calea cea dreaptă spre mântuirea sufletului, de echilibru duhovnicesc în fiecare activitate pe care o întreprinde. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire conferențiarilor și participanților prezenți la acest simpozion, cu nădejdea că această manifestare culturală se va înscrie în continuare pe linia unei frumoase tradiții și a unei constructive colaborări între două instituții care au ca obiectiv primenirea societății.


GALERIE FOTO