Femeile Mironosiţe, model pentru femeia creştină. 8 cuvinte ale Patriarhului Daniel


Vocația femeilor creștine de astăzi este de a mărturisi credința în Hristos Cel răstignit și înviat, de a da viață și a proteja viața copiilor, de a promova iubirea milostivă față de semeni, de a aduce pace și comuniune, prin prezența și lucrarea lor în Biserică și în societate.


Biserica conștientizează rolul pe care îl are femeia în actul educațional și formativ al copiilor și tinerilor, în sânul familiei.


Femeile Mironosiţe sunt icoana tuturor femeilor credincioase din Biserică.


Mamele și bunicile creștine rugătoare, prin evlavia, bunătatea, smerenia și înțelepciunea lor, sunt o binecuvântare pentru familie și Biserică.


Pentru femeia creştină, modelul consacrat este cel conferit de Maica Domnului, de femeile mironosiţe, prăznuite în chip deosebit în Biserica Ortodoxă în Duminica a treia după Sfintele Paşti, şi de toate sfintele femei din Calendarul Creştin Ortodox.


Femeile și mai ales mamele creștine de astăzi trebuie să vadă în femeile mironosițe adevărate modele care le inspiră să ducă o viață de sfințenie și dăruire de sine în cadrul Familiei, Bisericii și Societății.


Evlavia, bunătatea şi smerenia mamelor şi bunicilor creştine rugătoare sunt o binecuvântare pentru familie şi Biserică, mai ales în vremuri de tulburare şi descumpănire.


Femeile mironosiţe reprezintă şi pe acele femei care au devenit, prin lacrimi de pocăinţă şi prin multă rugăciune, prin nevoinţă şi prin slujbe dis-de-dimineaţă în biserică, maici, monahii sau călugăriţe născătoare de virtuţi sfinte ale credinţei creştine: evlavia, smerenia, ascultarea, bunătatea inimii.

Foto Credit: Basilica.ro