Festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie și la concursurile anuale religios-culturale


Cu binecuvântarea, prin purtarea de grijă și în prezența Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a avut loc luni, 30 mai 2022, în Catedrala Episcopală din Deva, festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie, la Concursul școlar interdisciplinar Cultură și Spiritualitate și la Concursul Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea.

Cu această ocazie, după rostirea unei rugăciuni de mulțumire și de binecuvântare pentru cei prezenți, elevii olimpici împreună cu profesorii lor, dar şi cei din grupurile catehetice parohiale împreună cu coordonatorii acestora au fost întâmpinaţi de Preasfinţitul Părinte Nestor cu multă căldură, Întâistătătorul eparhiei hunedorene adresându-le cu toată dragostea un mesaj de felicitare și explicându-le că cel mai important lucru este cunoașterea lui Dumnezeu, iar pentru a-L cunoaște este nevoie, în primul rând, de citirea Sfintei Evanghelii.

După acest cuvânt, s-a trecut la premierea celor 32 de elevi care au obținut locuri pe podium la Olimpiadele Județeană și Națională de Religie, fiecare dintre ei primind diplome, o icoană, o carte de învăţătură creştin-ortodoxă și o sumă de bani. În continuare au fost premiați cei 29 de câștigători ai concursului național „Cultură și spiritualitate românească”. Un mic dar au primit şi profesorii de religie şi de limba şi literatura română care i-au pregătit pe aceşti elevi pentru a obţine frumoasele rezultate.

În cadrul etapei eparhiale a Concursului Naţional Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”, în Episcopia Devei şi Hunedoarei au fost premiate grupurile catehetice ale următoarelor parohii:

          Premiul I – grupul catehetic al parohiei Brad I, coordonator preot Dorin Costescu;

         Premiul II – grupul catehetic al parohiei Deva IV, coordonator preot Sorin Popescu;

         Premiul III – grupul catehetic al parohiei Paucineşti, coordonator preot Iuliu Tonca;

De asemenea, au fost premiate cu Menţiune grupurile catehetice ale parohiilor: Hunedoara III, Hunedoara VII, Deva IX, Geoagiu-Suseni, Orăştie I, Orăştie II, Ostrov, Vălioara, Crişcior – Brad III, Lunca Moţilor, Câmpu lui Neag, Lupeni – Bărbăteni şi Petrila – Lonea.

Toate grupurile parohiale au primit diplome şi o sumă de bani, binevenită pentru desfăşurarea în continuare a activităţilor catehetice la parohie.

Pr. Radu Trifon


GALERIE FOTO