Hram la Schitul Vața de Sus – Bujoara


Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie sâmbătă, 5 august 2023, împreună cu soborul de preoți și diaconi, la Schitul Vața de Sus – Bujoara, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ocrotitorul așezământului monahal. La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșit slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu, Părinte Arsenie Boca și ctitorii schitului, trecuți la cele veșnice.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre nevoințele prin care și-a sfințit viața Sfântul Ioan Iacob, cel ce s-a nevoit în Mănăstirea Neamț, iar mai apoi în Țara Sfântă, ultimii ani din viață trăind în pustiul Hozeva în rugăciuni neîncetate, în postiri îndelungate, în cugetări duhovnicești, răbdând tot felul de ispite, suferințe, lipsuri, aprinzându-se de multă râvnă pentru Hristos și slăvind pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat.

Schitul de la Vața de Sus – Bujoara a fost ridicat în ultimii ani în localitatea natală a Părintelui Arsenie Boca, născut aici în anul 1910.


GALERIE FOTO