Trei ierarhi la hramul bisericii parohiei Întorsura Buzăului – Vârtej din jud. Covasna


În ziua pomenirii Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, sâmbătă, 5 august 2023, biserica parohiei Întorsura Buzăului – Vârtej din județul Covasna și-a sărbătorit unul dintre hramuri. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșit de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Credincioșii au venit în număr mare pentru a se bucura împreună la Hramul de vară al lăcașului de cult.

Preasfinţitul Părinte Episcop Nestor, l-a Chinonic, a vorbit despre „Sfinți și sfințenie”, din viața Sfântul Ioan Iacob de la Neamț – Noul Hozevit.

La final Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a vorbit credincioșilor despre pacea în Hristos, binecuvântând poporul binecredincios din această parohie.

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oferit distincția „Crucea Eparhială pentru mireni”, domnului Urdă Raul – Primarul Orașului Întorsura Buzăului din județul Covasna. A mulțumit ierarhilor prezenți, clerului, cinului monahal și binecredincioșilor creștini, pentru dragostea cu care înconjoară Sfântul locaș.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către obștea de maici a Mănăstirii Sita Buzăului.

Sursa: episcopiacvhr.ro


GALERIE FOTO