Hramul bisericii „Bunavestire” din Deva. Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, au săvârșit Sfânta Liturghie


EPDH_25.03.2017_Hram Bunavestire_Deva II-51Sâmbătă, 25 martie 2017, biserica „Bunavestire” din Deva și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, bucuria comunității a fost întregită de prezența în mijlocul ei a doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, care au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, le-a vorbit credincioșilor prezenți în număr mare la slujba hramului despre contribuția majoră a Maicii Domnului în iconomia neamului omenesc, de smerenia și credința ei fiind legată – așa cum ne transmite și troparul sărbătorii – „începutul mântuirii noastre”. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie cu luare aminte la perioada postului în care ne aflăm, să sporească rugăciunea și să se pregătească duhovnicește spre întâmpinarea marelui praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a adresat un cuvânt de mulțumire atât Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, pentru bucuria împreună-slujirii în mijlocul credincioșilor deveni, cât și tuturor credincioșilor prezenți la sărbătoarea hramului bisericii „Bunavestire” din Deva.


De asemenea, după Sfânta Liturghie oficiată în biserica „Bunavestire” a parohiei Deva II, cei doi ierarhi au săvârșit, în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, Taina Sfântului Botez pentru Maria, cel de-al doilea copil al familiei părintelui arhidiacon Răzvan Stănescu, slujitor al Catedralei Episcopale.


GALERIE FOTO