MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2017 ÎN EPISCOPIA DEVEI ȘI HUNEDOAREI


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, în data de 25 martie 2017 a avut loc, în 11 localități ale județului Hunedoara, Marșul pentru viață 2017 – Ajută mama și copilul, ei eau nevoie de tine, manifestare ajunsă la cea de-a patra ediție și care s desfășoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Manifestarea este organizată la nivel național de Asociația studenți pentru viață și este sprijinită de mai multe asociații și organizații, printre care Asociația Părinți pentru Ora de Religie și Coaliția pentru familie, care a reușit în anul 2016 să strângă peste 3.000.000 de semnături în favoarea familiei tradiționale.

În acest context, și în județul Hunedoara s-a organizat în data de 25 martie 2017, de praznicul Buneivestiri, Marsul pentru viață 2017. Astfel în orașele: Deva, Hunedoara, Brad, Orăștie, Hațeg, Petroșani, Lupeni, Petrila, Uricani și Simeria și în comuna Ilia, a avut loc Marșul pentru viață 2017 – Ajută mama și copilul, ei au nevoie de tine. Această manifestare s-a bucurat de prezenţa a numeroşi participanţi, în fiecare din localităţile mai sus amintite. Astfel, după Sfânta Liturghie toți cei care privesc și respectă viața ca dar al Lui Dumnezeu, toți cei pentru care femeia, maternitatea, copiii și familia, ființa umană în general, reprezintă valori imuabile au participat şi la Marşul pentru viaţă.

În DEVA, oraşul reşedinţă de judeţ, această manifestare a început la ora 12:30 în Piața Unirii (statuia lui Traian), unde s-au adunat peste 400 de credincioşi de la toate bisericile oraşului, însoţiţi de preoţii şi păstorii slujitori ai acestora. Din partea Episcopiei Devei şi Hunedoarei a vorbit preotul Radu Trifon, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, care a transmis binecuvântarea şi mesajul Preasfinţitului Părinte Gurie, episcopul Devei şi al Hunedoarei.  A urmat mesajul domnului Timotei Rusu, păstor al Bisericii Creştine Baptiste din Deva, şi discursul domului Mihai Prodan, vicepreşedinte al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie filiala Deva şi membru al Coaliţiei pentru familie, unul dintre organizatorii Marşului pentru viaţă, alături de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Deva. A urmat un miniconcert susținut de tineri liceeni, membrii ai Centrului de Tineret Orthocaffe al Episcopiei Devei şi Hunedoarei. În continuare, toţi cei prezenţi s-au deplasat în mod organizat pe următorul traseu: Piața Unirii – str. Libertății- Biserica Bunavestire, unde  s-a cântat imnul Cuvine-se cu adevărat – B-dul. Decebal – str. Mihail Kogălniceanu – Spitalul de pediatrie, unde s-a rostit o rugăciune pentru mame și copii – Piața Victoriei.

În celelalte localităţi ale judeţului Hunedoara, manifestările ProVita din data de 25 martie 2017 s-au desfăşurat astfel:

HUNEDOARA – Adunare Publică Pentru Viață la Biserica Sfântul Spiridon strada Cerbului, pe terenul de fotbal al Scolii Generale nr. 8. Peste 300 de oameni s-au deplasat la locul de adunare pe trasee liber alese, de la bisericile din orasul Hunedoara, Adunarea a avut loc între orele 12:00 și 14:00. S-au rostit discursuri şi copiii au desenat pe asfalt imagini sugestive.

BRAD – Marșul pentru viață pe traseul Biserica Adormirea Maicii Domnului Brad I – Poșta – Troița din Centrul Orașului, a avut loc între orele 12:00 și 14:00.

HAȚEG – Adunarea Publică Pentru Viață a avut loc în Parcul Central al orașului. între orele 12:00 și 14:00.

LUPENI – Marșul pentru Viață pe traseul Biserica Pogorârea Sfântului Duh Lupeni-Bărbăteni – Biserica Sfântul Nicolae – Centrul Orașului a avut loc între orele 13:00 – 15:00.

ORĂȘTIE – Marșul pentru Viață pe traseul Catedrala Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Centru – Biserica Sfântul Ierarh Nicolae a avut loc 16:00 – 18:00.

PETRILA – Marșul pentru Viață pe traseul Biserica Sfânta Treime str. Republicii – Monumentul Eroului Necunoscut – Casa de Cultură a orașului a avut loc între orele 12:30 – 14:30.

PETROȘANI – Marșul pentru Viață pe traseul Piața Victoriei – Parcul Carol Schreter a avut loc între orele 16:00 – 18:00.

SIMERIA – Adunarea Publică Pentru Viață a avut loc în fața Casei de Cultură a orașului între orele 12:00 și 14:00.

URICANI – Marșul pentru Viață pe traseul Podul Bucura – Parc – Biserica Înalțarea Domnului a avut loc între orele 13:00 – 15:00.

ILIA – Marșul pentru Viață pe traseul Biserica Ortodoxă – Liceul Ilia – Casa de Cultură – Primărie – Gradinița Ilia – Biserica Ortodoxă. Deplasarea a avut loc între orele 12:00 – 14:30.


GALERIE FOTO – DEVA


 

GALERIE FOTO – ILIA