Hramul Schitului Ardeu


Joi, 24 iunie 2021, în ziua sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au slujit, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la Schitul Ardeu, care își sărbătorește hramul în această zi. Înainte de începerea slujbei, s-au rostit rugăciunile rânduite și lăcașul de cult, aflat în construcție, a fost stropit cu aghiasmă, iar apoi a fost săvârșită Sfânta Liturghie.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a rostit cuvântul de învățătură, despre nașterea Sfântului Ioan Botezătorul în chip minunat din părinții Zaharia și Elisabeta, oameni cu viață sfântă și smerită, care au avut un rol important în creșterea fiului lor și a viețuirii acestuia de mai târziu, ca un înger în trup. În istoria Bisericii noastre se poate vedea că mulți oameni sfinți sunt rodul unor părinți cu viață sfântă.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a îndemnat credincioșii prezenți să mediteze la smerenia Sfântului Ioan Botezătorul, cel care, deși a fost trimis în lume să gătească calea Domnului și să-L boteze pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, le spunea celor ce veneau la el să se boteze că nu este vrednic să-I dezlege cureaua încălțămintei Mântuitorului Iisus Hristos. Datorită asprei nevoințe pe care a practicat-o, trăind în pustie, Sfântul Proroc și Înaintemergător Ioan a ajuns la o înaltă trăire a rugăciunii și a avut curajul să mustre păcatele, condamnând pe însuși regele Irod pentru păcatul său.


GALERIE FOTO