Conferință preoțească în Protopopiatul Orăștie


Slujitorii Sfântului Altar din Protopopiatul Orăștie s-au întrunit miercuri, 23 iunie 2021, pentru Conferința semestrială. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orăștie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie, Conferința a fost deschisă de către Părintele Protopop Adrian Urițescu, iar apoi au fost susținute trei referate, având ca subiecte tematica aprobată de către Sfântul Sinod pentru anul 2021 – „Anul omagial al pastorației românilor din afara României”: Pr. Mihai Dănilă – Parohia Orăștioara de Sus: „Pastorația românilor din diaspora – o perspectivă a pastorației în lumea în care trăim”; Pr. Ioan Hodean – Parohia Gelmar: „Biserica Ortodoxă în fața problematicii căsătoriilor mixte”; Pr. Florin Oltean – Parohia Orăștie III: „Parohia Ortodoxă Romană Sfânta Treime din Westminster, British Columbia, Canada”.

În continuare, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a rostit un cuvânt despre activitatea comunităților ortodoxe românești din diaspora, prezentând câteva aspecte de ordin liturgic, misionar și cultural.

În încheiere, au urmat discuții pe teme pastoral-misionare și administrative.


GALERIE FOTO