Înălțarea Domnului în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH_21.05.2015-50Astăzi, 21 mai 2015, de praznicul Înălțării Domnului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a Schitului Straja, județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Anul acesta, o dată cu Înălţarea Domnului, se face prăznuirea Sfinților Împărați întocmai cu Apostolii Constantin și maica sa Elena.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre binecuvântarea pe care Domnul nostru Iisus Hristos o revarsă asupra noastră, praznicul Înălțării Domnului fiind, pe de o parte, ultimul act pământesc al Mântuitorului, dar și reașezarea Sa în slava Sa cerească. De asemenea, ierarhul hunedorean a mai amintit despre menirea de a fi erou, această demnitate aparținând celor care și-au asumat crucea de chivernisitori ai păcii, propovăduitori ai binelui obștesc şi apărători ai libertății.

Conform tradiției deja bine întipărită în conștiința ortodoxă, după Sfânta Liturghie s-a făcut slujba Parastasului în cinstea eroilor români de pretutindeni, căzuți pe câmpurile de luptă spre apărarea dreptei credințe și a neamului strămoșesc.


GALERIE FOTO