Înălțarea Domnului: Zi de pomenire a eroilor români


În Biserica Ortodoxă Română praznicul Înălțării Domnului este și ziua de pomenire a eroilor români. Astfel, joi, 2 iunie 2022, la monumentul Eroilor din Deva, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit o slujbă de pomenire a tuturor ostașilor români care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori, pentru libertatea și demnitatea poporului român și pentru apărarea credinței strămoșești.

Cu aceste prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit un cuvânt de elogiere a eroilor neamului, cei care sunt prăznuiți la Înălțarea Domnului deoarece ei au înălțat la cer, odată cu viața lor jertfită, glia românească împreună cu care s-au făcut una, între ei și pământul străbun fiind o recunoaștere și o exprimare reciprocă întrucât sunt într-o unitate de nedesfăcut.

În continuare, în cadrul manifestării dedicate Zilei Eroilor, a urmat rostirea mai multor alocuțiuni de către reprezentanții autorităților județene și locale, depunerea de coroane și defilarea gărzii de onoare.


GALERIE FOTO