Întâlnirea de lucru semestrială a profesorilor de religie din județul Hunedoara


EPDH - 20.09.2016 - Intalnire semestriala profesori religie-5Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, marți, 20 septembrie 2016, în sala Spiru Haret a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a avut loc întâlnirea de lucru semestrială a profesorilor de religie din județul Hunedoara. Ca la fiecare început de an, profesorii de religie s-au întâlnit pentru a primi arhiereasca binecuvântare în vederea lucrării educaționale pe care o săvârșesc, dar și pentru a primi instrucțiunile necesare procesului de învățământ, particularizate pentru anul școlar 2016-2017. Preasfințitul Părinte Gurie i-a felicitat pe toți ostenitorii catedrelor de religie pentru eforturile depuse în anii precedenți și pentru implicarea în păstrarea orei de religie în cadrul trunchiului comun de discipline de învățământ și a rostit un îndemn către toți profesorii de a intensifica relația cu elevii în acest an care vizează câteva aspecte suplimentare:

Anul 2016 este anul omagial al educației religioase în Patriarhia Română, deci ar trebui punctat prin activități concrete în acest sens în fiecare școală.  Pe de altă parte, ora de Religie este importantă mai ales prin caracterul ei formativ. Aşadar, fără a se renunța la programa școlară aprobată e necesar a face pași către activități non-formale, cum au fost orele deschise de religie din Hunedoara, Orăștie și Brad.

În acest moment există multe parteneriate încheiate între şcoli şi parohii, care trebuie puse în lucrare, însă, pe lângă această cooperare, este necesară şi colaborarea cu familiile copiilor, mai ales acolo unde se identifică probleme de relaționare în familie sau probleme sociale.

De asemenea, prin conduita lor, prin ținuta lor atât fizică, dar mai ales morală, sufletească, profesorul de religie trebuie să fie un reper luminos în școala în care predă, atât pentru elevi cât și pentru colegii săi, profesorii de alte specialități, și să țină cont de faptul că el, profesorul de religie, este omul care răspândește cuvântul Lui Dumnezeu nu numai în școală ci și în afara ei.

În continuare, a luat cuvântul doamna profesoară Maria Ştefănie, Inspector General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, care a mulţumit Preasfinţitului Părinte Gurie pentru excelenta colaborare dintre cele două instituţii, Biserica şi Şcoala, ca stîlpi ai formării viitoarelor generaţii de cetăţeni responsabili, şi i-a asigurat pe toţi profesorii de religie că vor fi sprijiniţi în toate demersurile şi proiectele educaţionale întrepinse, dorindu-le tuturor multă sănătate, putere de muncă şi frumoase realizări.

Părintele Gabriel Basa, inspector şcolar pentru disciplina religie, a pus în discuţie toate cerinţele şi exigenţele bunei desfăşurări a procesului de învăţământ în anul şcolar 2016-2017, sub forma unei prezentări multimedia interactive.

În final, toți profesorii de religie au primit din partea Preasfințitului Părinte Gurie câte o carte de rugăciuni și un volum literar de suflet intitulat „Dacă nu veneai Tu…”.


GALERIE FOTO