Întâmpinarea Domnului | Hramul de iarnă al noii Catedrale din Deva


În ziua praznicului Întâmpinării Domnului, miercuri, 2 februarie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, la Catedrala cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Întâmpinarea Domnului” din Deva, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Anastasis” al lăcașului de cult.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a vorbit despre însemnătatea praznicului acestei zile și a îndemnat să avem răbdarea, dragostea și credința în a-L primi pe Hristos, nu doar în brațele noastre, la fel ca Dreptul Simeon, ci chiar în ființa noastră prin Sfânta Împărtășanie, pentru a avea bucurie și putere în lupta cu toate provocările vieții.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a mulțumit Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, soborului slujitor și tuturor credincioșilor veniți să se roage la Sfânta Liturghie, la sărbătoarea hramului bisericii devene, în această zi de praznic împărătesc.


GALERIE FOTO