Întronizarea noului Episcop al Devei și Hunedoarei


Duminică, 26 decembrie 2021, începând cu ora 9.00, în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, se va oficia Sfânta Liturghie Arhierească, în cadrul căreia Preasfințitul Părinte Nestor Dinculeană va fi întronizat ca noul Episcop al Devei și Hunedoarei, în urma alegerii Preasfinției Sale în această înaltă slujire bisericească de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la data de 16 decembrie 2021.

Soborul slujitor va fi condus de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, înconjurat de mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Dat fiind contextul generat de pandemia de Coronavirus, au fost luate măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică impuse de lege, motiv pentru care accesul în înteriorul Catedralei se va face exclusiv pe bază de invitație.

Credincioșii care doresc să fie părtași la acest eveniment deosebit pentru viața bisericească hunedoreană, pot participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească în exteriorul lăcașului de cult, urmărind transmisiunea proiectată pe cele două ecrane care vor fi amplasate în curte, cu respectarea strictă a măsurilor igienico-sanitare (distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție) care se impun.

Clericii, monahii și credincioșii hunedoreni sunt chemați să aducă prinos de rugăciune înaintea Preasfintei Treimi pentru ocrotirea noului arhipăstor hunedorean în slujirea la care a fost chemat!