Întrunirea cercului pastoral misionar „Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul” – Protopopiatul Hațeg


Duminică, 19 decembrie 2021, în Protopopiatul Ortodox Român Hațeg a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral Sfântul Ioan Iacob Hozevitul ce cuprinde parohiile: Densuș, Hățăgel, Peșteana, Răchitova, Silvașul de Jos, Silvașul de Sus, Tuștea și Vălioara. Întâlnirea a avut loc în biserica Sfânta Treime din Tuștea, unde s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului.

Cuvântul de învățătură intitulat Nașterea pruncului Iisus – darul Tatălui Ceresc a fost rostit de către P.C. Părinte Costea Ioan Marian de la Parohia Ortodoxă Peșteana. Punctele centrale ale cuvântului rostit au fost: pregătirea duhovnicească a omului pentru slăvitul praznic, sărbătoarea ca popas duhovnicesc, nașterea Domnului este o renaștere duhovnicească pentru fiecare dintre noi, Hristos Domnul este mântuirea noastră, darurile lui Dumnezeu pentru oameni sunt multe.

La finalul slujbei P.C. Părinte Daniel Stoica, preotul parohul de la Tuștea, a adresat preoților și credincioșilor un cuvânt de mulțumire pentru împreuna rugăciune.

Marian Vasiu, Secretarul Protopopiatului Ortodox Român Hațeg


GALERIE FOTO