Daruri pentru copiii de la Centrul Social „Casa Cristian” al Parohiei Brad 1


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei și Episcop ales al Episcopiei Devei și Hunedoarei, așteptând Nașterea Domnului, bucuria venirii în lume a Fiului Dumnezeiesc întrupat pentru noi, copiii de la Centrul Social „Casa Cristian” al Parohiei Brad 1 au avut și bucuria de a primi azi, 20 decembrie 2021, darurile tradiționale de Crăciun. 15 copii s-au bucurat de cadourile pregătite pentru ei prin sprijinul credincioșilor parohiei și au colindat împreună cu părinții și cu voluntarii Centrului Social, vestind bucuria cea mare a Nașterii Mântuitorului.

Centrul Social „Casa Cristian” a fost înființat în anul 2019, cu binecuvântarea și sprijinul vrednicului de pomenire Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, continuând, într-un spațiu nou și generos primit ca donație din partea familiei Jula Doina și Olimpiu din Deva, activitatea Centrului Social „Sfântul Fanurie”, care a funcționat până atunci într-un spațiu special amenajat la Casa Parohială. În cadrul Centrului Social au loc activități de tip „after school”, unde elevii primesc o masă caldă pe zi, își pregătesc temele și iau parte la diferite activități, îndrumați de cadre didactice. De asemenea, există o sală de recuperare medicală, dotată cu aparatură specifică, unde activitatea are loc sub supravegherea unor cadre medicale. Atât cadrele didactice, cât și cele medicale, își desfășoară activitatea în regim de voluntariat. Chiar dacă într-un cadru mai restrâns, din cauza condițiilor pandemice, activitatea Centrului Social a continuat și anul acesta respectându-se toate condițiile sanitare impuse de normele în vigoare.

Parohia Brad 1 mulțumește pe această cale tuturor donatorilor, sponsorilor și voluntarilor care au sprijinit și în anul 2021 activitatea Centrului Social, spre slava lui Dumnezeu și folosul copiilor.

Pr. Alexandru Letea


GALERIE FOTO